HOMEPAGE

    locatie - waar zijn wij

    meteo web cam

    RESORT

    stranden

    APPARTEMENTEN

    uitrusting

    typen

    REGION

    excursie

    olijfolie & wijn

    OUTDOOR

    bike

    trekking-horsing

    FAQ

    hoe kunt u ons bereiken

Wijn, eten en ontspanning in Ligurië

WINE - RIVIERA LIGURE DI PONENTE

De valleien van Imperia heeft een oude traditie voor wijn en het gebruik ervan. De lokale keuken wordt bij voorkeur altijd vergezeld door een van de wijnen van het gebied, een evenwichtige harmonie van aroma's en smaken te creëren.
Onder de beste wijnen van onze omgeving zijn onder andere Vermentino, lichtgeel van kleur met een smaak van vers fruit, mediterrane struikgewas en vlierbloesem. Het is aanwezig in 95% van onze valleien.
Pigato komt uit een druif koninginnen van Ligurië en het groeit in de vallei van de Imperia, zoals Val d'Arroscia Ranzo, Borghetto en Aquila, de Nervia Valley en de heuvels in de buurt van Diano Marina. Het 'een volle witte, en u kunt het herkennen aan een aangenaam bittere smaak die doet denken aan de bittere amandel of de kern van perzik.
Het is belangrijk om de Rossese di Dolceacqua noemen, naar de naam van de middeleeuwse vesting van Doria. Het 'een fruitige rode, met delicate hints van viooltjes en bessen met een lichte laatste aangenaam bitter, meestal krachtige en goed gestructureerde met een lichte tannine ader.
Tot slot merken we op Ormeasco in types 'superiore', 'passito', 'passito liquoroso', 'Sciac-Tra'. Het is een wijn met een robijnrode kleur, de geur is vrij persistent, wijn en karakteristieke droge smaak, aangenaam, medium-bodied en met een karakteristieke bittere gemengd met noten van rijpe kers, braam en violet.

 

OLIO EXTRAVERGINE DI OLIVA - MONOCULTIVAR "TAGGIASCA"

Museo dell'Olivo (IM): Het museum is gevestigd in een van de meest belangrijke olijfolie cultiveren en producerende gebieden in de Middellandse Zee, de westelijke Ligurische Riviera aan de noordelijke rand van het gebied waar de olijfbomen gedijen.
Olijfgaarden zijn er in overvloed in de Western Riviera van de oever naar de binnenste dalen en de hoogste hoogten waarop de boom kunnen bloeien, ze bezetten letterlijk elke hoek, elke andere pleister van de aarde, zelfs de meest ontoegankelijke, dankzij de smalle terrassen stroken land gebouwd door de eeuwen heen langs de zijkanten van de heuvels (Ligurië is 65% bergen, 35% heuvels). De Olive Tree Museum is elke dag open, behalve op zondag, van 9u tot 12:30 uur en van 3 tot 6:30 uur. De toegang is € 5,00.

 

olijfolie & wijn

olijfolie & wijn


Le Perle di Giada sas
Strada Colla 103, 18100 Imperia (Italy)
info@villagiada.it - Tel +39.0183.75.77.88
Fax +39.0183.75.77.89 - P.iva 01425570080


  

HOMEPAGE

Locatie - Waar Zijn Wij
Meteo Web Cam

RESORT

Stranden

APPARTEMENTEN

Uitrusting
Typen

REGION

Excursie
Olijfolie & Wijn

OUTDOOR

Bike
Trekking-horsing

FAQ

Hoe Kunt U Ons Bereiken