HOMEPAGE

    plats location - var finns vi

    meteo webbkamera

    RESORT

    stränder

    LÄGENHETER

    utrustning

    typer

    REGION

    utflykt

    olivolja & vin

    OUTDOOR

    bike

    trekking-horsing

    FAQ

    hur du nar oss

Vin, mat och avkoppling i Ligurien

WINE - RIVIERA LIGURE DI PONENTE

Dalarna i Imperia har en gammal tradition för vin och dess användningsområden. Det lokala köket är företrädesvis alltid åtföljs av en av vinerna i området, för att skapa en balanserad harmoni av dofter och smaker.
Bland de finaste vinerna från vårt område inkluderar Vermentino, blekgul färg med en smak av färsk frukt, Medelhavet buskmarker och fläder. Det är närvarande i 95% av våra dalar.
Pigato kommer från en druva drottningar i Ligurien och det växer i Imperia dalgång, som Val d'Arroscia Ranzo, Borghetto och Aquila, den Nervia dalen och kullarna nära Diano Marina. Det "en fyllig vit, och du kan känna igen den genom en behaglig bitter smak som påminner oss om bittermandel eller kärna persika.
Det är viktigt att nämna Rossese di Dolceacqua, från namnet på den medeltida fäste Doria. Det "en fruktig röd, med fina inslag av viol och bär med en liten slutlig behagligt bitter, oftast kraftig och väl strukturerad med en liten garvsyra ven.
Slutligen noterar vi Ormeasco i typer "Superiore", "passito", "passito liquoroso", "Sciac-TRA". Det "ett vin med en rubinröd färg, doften ganska ihållande, vin och karakteristiska torra smak, trevlig, medelfyllig och med en karakteristisk LITET BESK blandat med noter av mogna körsbär, björnbär och violett.

 

OLIO EXTRAVERGINE DI OLIVA - MONOCULTIVAR "TAGGIASCA"

Museo dell'Olivo (IM): är museet ligger i en av de viktigaste olivolja odla och producera områden i Medelhavet, västra liguriska rivieran vid den norra kanten av det område där olivträd trivs.
Olivodlingar finns gott om i Western Riviera från strandlinjen till de innersta dalar och de högsta topparna där trädet kan blomma, de upptar bokstavligen varje hörn, varje fläck av jorden, även de mest otillgängliga, tack vare de smala terrasser remsor av mark byggt under århundraden längs sidorna av kullarna (Ligurien är 65% berg, 35% kullar). Olive Tree Museum är öppet varje dag utom söndag, från 9:00 till 12:30 middagstid och från 3 till 6:30. Inträdet är € 5,00.

olivolja & vin

olivolja & vin


Le Perle di Giada sas
Strada Colla 103, 18100 Imperia (Italy)
info@villagiada.it - Tel +39.0183.75.77.88
Fax +39.0183.75.77.89 - P.iva 01425570080


  

HOMEPAGE

Plats Location - Var Finns Vi
Meteo Webbkamera

RESORT

Stränder

LÄGENHETER

Utrustning
Typer

REGION

Utflykt
Olivolja & Vin

OUTDOOR

Bike
Trekking-horsing

FAQ

Hur Du Nar Oss